image

DEČIJA STOMATOLOGIJA

Uvek se trudimo da svaka intervencija kod dece bude bezbolna, jer nam je cilj da dete shvati da nema razloga za strah od dolaska zubaru. Strpljenje i posvećenost malom pacijentu je u tom slučaju ključno.

Česti tretmani kod dece jesu zalivanje fisura. To je intervencija koja je poželjna kod dece koja prvi put dolaze kod nas jer je u potpunosti bezbolna i najadekvatnija je za upoznavanje malog pacijenta sa nama. U pitanju je " ravnanje površine zuba". To je preventivna metoda kojom se smanjuje mogućnost zadržavanja hrane na udubljenjima bočnih zuba, a samim tim se sprečava taloženje bakterija i nastajanje karijesa. Zalivanje fisura se radi na zdravim stalnim bočnim zubima (najpre "šesticama"), ali može i na zdravim mlečnim bočnim zubicima.

Ono što je deci posebno zanimljivo kod nas prilikom popravke mlečnih zubića jeste to što i klinci i klinceze kod nas mogu da biraju plombe u boji baš po svom ukusu i po svojoj meri ( plave, roze, ljubičaste, zelene, žute....)

Vađenje mlečnih zubića se radi bezbolno uz davanje bezbolne anestezije.Preventivna stomatologija

Posebnu pažnja posvećujemo našim najmlađim pacijentima. Nastojimo da ih naučimo da pravilno brinu o oralnoj higijeni i redovno posećuju stomatologa.

Captioned Image
Captioned Image
Captioned Image

Pogledajte cenovnik naših usluga

cenovnik