image

STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Gubitak zuba može znatno uticati na fizicko i psihicko stanje pacijenta. Oblik i izraz lica se mogu promeniti usled gubitka jednog ili više zuba, što znatno može poljuljati samopouzdanje pacijenta. Zbog toga smo mi tu sa rešimo problem i ponovo Vam vratimo osmeh na lice!

Tim izuzetnih profesionalaca iz oblasti stomatoloske protetike u našoj ordinaciji i u laboratoriji izrađuju mobilne i fiksne zubne nadoknade od najkvalitetnijih materijala. Te zubne nadoknade pored funkcionalnih opravdavaju i estetska očekivanja pacijenata.
U zavisnosti od potrebe pacijenta, izrađuju se: totalne i parcijalne proteze, metalokeramičke i bezmetalne krunice i mostovi, keramičke fasete....

Totalne proteze se izrađuju u slučaju da pacijentu nije ostao ni jedan zub i u pitanju su mobilne proteze koje se mogu izvaditi u cilju pravilnog održavanja oralne higijene. Mogu biti akrilatne, skeletirane (metalne), silikonske...

Parcijalne proteze su rešenje za problem nedostatka jednog ili više zuba. Ove proteze se oslanjaju na preostale zube i na okolne strukture usne duplje.

Zavisno od broja, rasporeda i položaja preostalih zuba u usnoj duplji, izvađeni zubi se mogu nadoknaditi i metalokeramičkim ili bezmetalnim krunicama i mostovima, fasetama. Prednost ovih radova je sto su fiksirani u ustima i bolje imitiraju prirodne zube nego mobilne proteze. Takođe, ovi radovi su komforniji za pacijenta i ne pokrivaju receptore za hranu čime su pacijenti zadovoljniji.

Naši radovi

Pogledajte cenovnik naših usluga

cenovnik